Receptek

Minden úgy kezdődött, hogy Móni vegán lett, mert imádja az állatokat és a Földet. Az első perctől kezdve szerettünk együtt dolgozni, beszélgetni, aztán összejárni és egy vacsora mellett "megváltatni a világot". Es amikor átjön az emberhez egy kedves barátja, igyekszik őt finom falatokkal várni. Őt már egy jó ideje növényi alapú finom falatokkal.

Aztán nem sokkal ezután, amikor a majdnem felnőtt nagylány megkéri az igen elfoglalt, ámde a mindennapi közös beszélgetős vacsorázásokra gondosan ügyelő anyukáját, hogy bolygónk megmentése érdekében ő bizony sokkal kevesebb húst szeretne fogyasztani, akkor nincs más út, a húsevő család is leginkább növényi alapú ételeket kezd el fogyasztani. Mostanság húsmentes fogások mellett beszélik meg a nap eseményeit és vitatják meg az élet nagy kérdéseit, hiszen a dolgos hétköznapokba nem fér bele egy húsos és egy növényi alapú menüsor összeállítása és elkészítése. És nem mellesleg a pedagógus édesanya lelkének is fontos nemcsak saját gyermekei, hanem az utána következő generációk jövője és boldogulása, és ha már ennyivel is segíthet egy kicsit, persze, hogy szívesen megteszi.

És amikor az ember már nyitott az újra, akkor jön szembe a lehetőség, amit megragad, mert hisz benne.

A Premium Vegan oldalain látható ételek képei teljes mértékben megfelelnek a valóságnak, a webshopunkban megvásárolható vegán felvágottak és szendvicskrémek felhasználásával készültek.

Vegán bolognai spagetti

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 Aivia Füstölt vegán szójarúd
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 kisebb fej zeller
  • ízlés szerint 1 vagy 2 konzerv aprított paradicsom (ha nincs épp otthon házi paradicsomszósz)
  • olaj a hagyma dinszteléséhez
  • bors
  • oregánó
  • 1 zacskó spagetti

Elkészítése:

Pici olajon megdinsztelem a hagymát.

Közben lereszelem a répát és a zellert, majd az üvegesre párolt hagymára teszem. Sóval és egy kis vízzel fedő alatt megpárolom őket.

Villával vagy aprítógéppel összetöröm a füstölt vegán szójarudat és ha már puhák a zöldségek, hozzáadom az összetört szójarudat az aprított paradicsommal vagy a paradicsomszósszal együtt.

Ízesítem még ízlés szerint egy kis sóval, borssal, oregánóval és pár perc alatt készre rottyantom.

Mindeközben kifőzöm a spagettit és már lehet is tálalni.

Grillezett zöldségek grillezett Füstölt pikáns vegán párossal

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 6 fej gomba
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 10-12 koktélparadicsom
  • 1 csomag Füstölt pikáns vegán páros
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma, olasz fűszerkeverék

Elkészítése:

A lilahagyma héját leszedjük, majd a hagymát nagyobb darabokra vágjuk.

A megmosott zöldségeket ízlés szerint karikázzuk vagy kockázzuk.

A forró serpenyőben egy kis olajat hevítünk, majd rátesszük a zöldségeket és viszonylag magas hőfokon előpirítjuk őket.

Fűszerként fokhagymát, sót, borsot és valami mediterrán fűszerkeveréket ajánlok.

Ha már egy kicsit szinte odakapott, lefedjük, majd fedő alatt pároljuk tovább alacsonyabb hőmérsékleten. A párolás időtartama attól függ, ki mennyire szereti ressen vagy puhábban a zöldségeket.

Amikor ízlésünknek megfelelően majdnem elkészültek a zöldségek, hozzáadjuk a felkarikázott Füstölt pikáns vegán párost és fedő nélkül azt is készre sütjük. ( Aki nem szereti a csípős ízeket, válassza inkább a Füstölt vegán párost!)

Kövessen minket közösségi oldalainkon is!